SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Woody Allen odbacuje optužbe za seksualno zlostavljanje
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 19.01.2018. - 14:47:38
NEW YORK - Suočen s bojkotom sve većeg broja glumica, redatelj Woody Allen u petak je demantirao optužbe za seksualno zlostavljanje koje je ponovila njegova usvojena kći Dylan Farrow, zamjerivši obitelji svoje bivše supruge Mie Farrow da se želi okoristiti pokretom "MeToo kako bi ponovila optužbe na njegov račun.

Demant poznatog 82-godišnjeg njujorškog redatelja, koji svake godine snimi jedan film, uslijedio je nakon što je Dylan Farrow dala interview za televizijski kanal CBS u kojem je kazala da ju je njezin Woody Allen prvi puta seksualno zlostavljao 1992. u dobi od sedam godina.

"Sa sedam godina bila bih kazala da me je dodorivao po intimnim dijelovima tijela. Danas bih kazala da me prstima dodirivao stidne usne i stidnicu", kazala je Dylan Farrow.

Prema njezinim riječima, često je s njom održavao neprimjerene fizičke kontakte.

Woody Allen, koji zbog tih optužbi nikada nije gonjen, objavio je još 2014. u New York timesu dugi demant. Istaknuo je da su te optužbe ispitivale dvije agencije za zaštitu djece koje su zaključile da "zlostavljanja nije bilo".

Dylan Farrow tvrdi da ju majka nikada nije nagovarala na iznošenje optužbi, već ju je ohrabrivala da kaže "istinu". Sa suzama u očima je, gledajući jedan interview s Woody Allenom koji niječe optužbe, kazala da je njezin očuh "cijelo vrijeme lagao". Njezin brat, novinar Ronan Farrow, čvrsto podupire svoju sestru u optužbama protiv Allena. Na njezinu stranu su stale glumice Natalie Portman i reese Witherspoon.

Glumice Greta Gerwig i Timothee Chalamet, koje su glumile u njegovim filmovima, izrazile su zbog toga žaljenje, a prihode od filma darovat će udrugama koje pomažu žrtvama seksualnog nasilja. No, i glumac Colin Firth, koji je surađivao s Woody Allenom 2013. na filmu "Magic in the Moonlight" također je kazao da s njim više neće raditi.

U njegovu obranu je jedino stao Alec Baldwin, ocijenivši situaciju "nepravednom i žalosnom".