SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOBRE VIJESTI
 
Za Advent u Zagrebu oko tri tisuće Britanaca
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 05.11.2014. - 09:31:00
Zadnja izmjena: 05.11.2014. - 09:36:31
LONDON - Na ovogodišnji program Advent u Zagrebu u prosincu će doći otprilike 3.000 britanskih turista, od kojih je već 1.200 bukiralo svoj boravak, doznaje se na svjetskoj turističkoj burzi WTM u Londonu od direktorice Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) Martine Bienenfeld.
Govoreći o porastima s britanskog tržišta u Zagrebu koji se bilježe zadnjih nekoliko godina, Binenefeld napominje da je to tržište stalno medu top deset u Zagrebu te da su Britanci dobri potrošači, koji odsjedaju u svim vrstama smještaja i dolaze cijelu godinu.

Već prošle godine za Advent ih je u Zagrebu bilo 30 posto više nego u istom terminu 2012. te se sada taj program na britanskom tržištu prodaje putem tri britanske agencije, kaže Bienenfeld, dodajući da s Zagrebom postoji dobra zračna povezanost.

TZGZ je jedan od suizlagača na štandu Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na WTM-u, koji se po 35. put održava u Londonu, u razdoblju od 3. do 6. studenog, okupivši više od 5.000 izlagača iz 200 zemalja svijeta, medu kojima i 50-ak iz Hrvatske.

Da je aviona više tijekom zime i Dubrovnik bi, kako vjeruje direktorica dubrovačke Turističke zajednice Romana Vlašić, imao više Britanaca i zimi. Kako nema, odlučili su se za samostalnu zimsku kampanju u Velikoj Britaniji s British Airwaysom, kako bi održali njihov zimski redovni let.

Time će pokušati privući dodatne turiste iz Britanije kojih, kako kaže Vlašić, u Dubrovniku ima najviše. Samo ove godine do studenog ih je došlo nešto više od 120 tisuća ili 16 posto više, a sa 631 tisućom noćenja u plusu su 15 posto, dok ih je ukupno u Hrvatskoj bilo oko 415 tisuća ili 9 posto više, a noćenja je bilo oko 2,2 milijuna ili 10 posto više.

Velike poraste dolazaka i noćenja od po 20 posto s tog tržišta ove je godine zabilježila i Splitsko-dalmatinska županija, kao i grad Split, koji i iduće godine, kako je na WTM-u kazao direktor županijske Turističke zajednice Joško Stella, s tog tržišta očekuju poraste.

Tome bi trebale pridonijeti i nove avio-linije iz Edinburgha, Londona i Manchestera za Split, kao i najave TUI-a da od iduće godine u svoju ponudu uvodi taj grad Split.

Daljnjim porastima britanskih turista nadaju se i u Zadru, jer nastavljaju sufinancirati letove Ryanaira, kazao je u Londonu direktor zadarske Turističke zajednice Zvonko Šupe, dodajući da iz Zadra oko 45 posto tih putnika odlazi u druge krajeve Hrvatske/Jadrana.

 Medvescak