SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
FESTIVALI
 
Za Animafest još četiri godine zaduženi Šuljić i tvrtka Hulahop
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 07.08.2014. - 14:02:56
ZAGREB - Vijeće Svjetskog festivala animiranog filma - Animafest Zagreb ponovno je izabralo Daniela Šuljića za umjetničkog ravnatelja festivala kojega će i u naredne četiri godine organizirati tvrtka za filmsku produkciju i usluge u kulturi Hulahop.
Riječ je o tvrtki koja Animafest uspješno priređuje od 2007. pod vodstvom producentice Vjere Matković.

Od prijava pristiglih na Natječaj za izbor organizatora za provedbu organizacije Svjetskog festivala animiranog filma u Zagrebu Vijeće Animafesta u sastavu Darko Kreč, Vesna Dovniković, Pavao Štalter, Nikica Gilić, Marko Meštrović, Željko Sarić i Milan Blažeković odabralo je kandidaturu tvrtke Hulahop zbog uspješnosti i iskustva u dosadašnjoj organizaciji festivala. Razlog je bio i prijedloga programa koji obećava uspješan kontinuitet i unapređenje festivala (u trenutku u kojem se predviđa integracija kratkometražnog i dugometražnog izdanja) te veza i kontakata s inozemstvom i festivalskom zajednicom - stoji u obrazloženju odluke o izboru organizatora.

Vijeće Animafesta na istoj je sjednici produljilo mandat umjetničkom ravnatelju Danielu Šuljiću, animatoru i glazbeniku koji tu dužnost obnaša od 2011.

Novi Šuljićev mandat trajat će četiri godine. Dosadašnje iskustvo u formiranju programa festivala te Šuljićev prijedlog umjetničkog programa pristigao na natječaj za izbor umjetničkog ravnatelja Svjetskog festivala animiranog filma u Zagrebu koji obećava uspješan kontinuitet razlozi su Šuljićeva izbora, izvijestio je Animafest.