SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAJAM
 
Zadar International Port Operations daje u najam poslovne prostore novog putničkog terminala u luci Gaženica.
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 11.01.2019. - 10:46:37

ZADAR - Koncesionar putničke luke u Gaženici, Zadar International Port Operations d.o.o. (ZIPO), tvrtke u većinskom vlasništvu Global Ports Holdinga, svjetskog vodećeg lučkog operatora sa 17 luka u svom portfelju, uputio je poziv za iskaz interesa za zakup poslovnih prostora na novom putničkom terminalu u Gaženici. 

Od ove godine sav će se domaći i međunarodni promet, uključujući i prodaju karata, odvijati na novom terminalu, što ovaj poziv čini još atraktivnijim. Sveukupno će se u podnajam dati komercijalni prostori ukupne površine od oko 2.400 četvornih metara. ZIPO je za poslove natječaja za komercijalne prostore angažirao specijaliziranu tvrtku Propertas, vodeću tvrtku u Hrvatskoj za poslove savjetovanja u području nekretnina koja je dio globalne mreže GVA Worldwide.

U prostorima su dovršeni zidovi, podovi, rasvjeta i drugi dijelovi osnovne infrastrukture, a pogodni su za trgovine, kafić i restoran, supermarket kao i druge uslužne djelatnosti. Svi ti sadržaji bit će dio putničkog terminala, dvoetažne zgrade koja se prostire na 18.000 četvornih metara. Površina spomenutih prostora, odnosno individualnih jedinica je između 20 i 100 četvornih metara, no mogu se kombinirati po potrebi.

„Upravo je zgrada terminala prva točka susreta posjetitelja, odnosno turista sa Zadrom i to je prilika da se Zadar predstavi na najbolji mogući način. Posjetiteljima želimo pružiti vrhunsku uslugu, ali i dodatne sadržaje. Sigurni smo da ćemo u lokalnoj zajednici i Hrvatskoj naći kvalitetne partnere zainteresirane za poslovnu suradnju", izjavio je Barbaros H. Ozakan, direktor tvrtke ZIPO.

Pored međunarodnih brodova za kružna putovanja koji će pristajati u Gaženici, na terminalu se prodaju i karte za međunarodne i lokalne trajektne linije. S godišnjim prometom od preko 2,4 milijuna putnika, od kojih je u Gaženici više od pola, Zadar je jedan od najprometnijih luka na Mediteranu. Pored toga, promet putnika u luci Gaženica kontinuirano raste tako da interesa za najam poslovnih prostora na terminalu neće nedostajati.

Svi zainteresirani za više informacija mogu se obratiti direktno tvrtki Propertas na propertas@propertas.hr.