SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZSE
 
Zagrebačka burza obustavila trgovinu dionicama tvrtki iz sastava Agrokora
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 21.02.2018. - 09:48:00
ZAGREB - Zagrebačka burza obustavila je jutros trgovinu dionicama tvrtki iz sastava Agrokora.

Trgovanje je obustavljeno dionicama Zvijezde, Leda, Jamnice, Žitnjaka, PIK Vinkovaca i Vupika.

U srijedu ujutro N1 je objavio da je iz izvora u Agrokoru potvrđeno da Ante Ramljak odlazi s pozicije izvanrednog vladinog povjerenika u koncernu Agrokor. Pojedini mediji pišu i da je Ramljak dao neopozivu odluku.

"Sve ćete doznati sutra", izjavila je u utorak navečer potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić novinarima ispred Banskih dvora gdje je, prema neslužbenim informacijama, Ante Ramljak ponudio Vladi svoju ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika za Agrokor.

Problemi za Ramljaka započeli su krajem siječnja, kad su mediji objavili da je Ramljak za savjetnike u Agrokoru angažirao svoju bivšu tvrtku, Texo Management, koja za poslove savjetovanja tjedno dobiva gotovo 250.000 kuna.

Nakon toga su uslijedili brojni medijski pritisci, koji su kulminirali održavanjem sjednice saborskog odbora za gospodarstvo na kojem su na zastupnička pitanja odgovarali Ramljak i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

Ramljak je tada istaknuo kako je spreman snositi posljedice i preuzeti krivnju ako saborski zastupnici i Vlada procjene da je kompromitirao postupak izvanredne.
Sve je kulminiralo medijskim objavama prije dva dana da je Ramljak do 30. travnja formalno bio prijavljen u Texo Menagementu, iako je od 10. travnja postao izvanredni povjerenik za Agrokor.

 Medvescak