SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KONCERTI
 
Zagrebačka filharmonija, Prljavo kazalište i Rundek oduševili Zagrepčane
Autor/izvor: Jurica Ilić
Datum objave: 02.06.2015. - 17:00:01
ZAGREB – Subota navečer 30. svibnja. Najprije je Dan Grada Zagreba proslavljen svečanim koncertom u Parku dr. Franje Tuđmana.
Bila je to uvijek spektakularna Carmina Burana Carla Orffa, pred stvarno velikim mnoštvom publike, a u fantastičnoj izvedbi orkestra Zagrebačke filharmonije i pod ravnanjem sjajnog mladog dirigenta Vetona Marevcija. Nastupili su vokalni solisti: sopranisticeaAntonie Dunjko, tenor Dejan Maksimilijan Vrbančič, bariton Florian Tavić i uz nastup čak četiri zbora: Ivan Goran Kovačić, Zvjezdice, Zbor Muzičke akademije i Dječji operni zbor koji su doista pokazali pravo umijeće pjevanja. Preko 300 izvođača bilo je na otvorenoj pozornici što je zvučalo i izgledalo veličanstveno.

Istu večer, ali potpuno drukčiji koncert i za potpuno drukčiju publiku, onaj skupine Prljavo kazalište na Šalati. Prvi put u 37 godina postojanja, Prljavci su odlučili nastupiti na jednoj od znamenitijih otvorenih gradskih pozornica i to su napravili pred prepunim gledalištem, kako je uvijek uobičajeno kad u Zagrebu nastupa jedna od najvažnijih hrvatskih rock-skupina svih vremena, a bogme i u široj regiji. Prljavci su koncert otvorili "Radio Dubravom" i tako započeli veliku "Pantastic" turneju. Prljavci zvuče savršeno, podjednako se oslanjaju na stare, poznate hitove kao i nove što će se naći na njihovom idućem petnaestom albumu.

Treći koncert, ponovo potpuno drukčiji od prethodna dva održao je Darko Rundek i njegov "Cargo trio" u subotu u podne u Vinylu, gdje predstavljen novi album„Mostovi". U točno 12 sati započela je ekskluzivna prodaja novog albuma, a prvih stotinjak kupaca ostvarilo je pravo ulaza na koncert u Tvornici kulture čiji je datum sve do tada bio dobro čuvana tajna! Darko, Duco i Isabel u Tvornicu dolaze 18. lipnja gdje će izvoditi novi materijal i brojne starije pjesme iz bogate karijere Darka Rundeka. Koncert je stajaći prema Rundekovoj želji i to za 800 ljudi kako u Tvornici ne bi bila gužva, budući da ovaj album ima energiju koja uz snažne emocije mami i na ples! „Morska" premijera „Mostova" održat će se dan nakon Zagreba, 19. lipnja na šibenskoj tvrđavi Sv. Mihovila.

Čak i u ovim kriznim vremenima, uz dozu humora možemo reći "Pjesma nas je održala i njojzi hvala!"