SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SAJMOVI
 
Zatvoren 41. Interliber: Oko 130.000 posjetitelja
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 18.11.2018. - 22:07:49
ZAGREB - Ovogodišnji 41. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber 2018., na kojem je na kojemu od 13. do 18. studenoga svoje knjige izlagalo tristotinjak izlagača iz Hrvatske i inozemstva, zatvoren je u nedjelju navečer na Zagrebačkom velesajmu.

Voditelj Interlibera Bruno Ušurić izjavio je Hini kako su sajmom zadovoljni i izlagači i posjetitelji. Prodaja je na ovogodišnjem Interliberu bila bolja nego prijašnjih godina, rekao je Ušurić dodavši kako je ovogodišnji Interliber posjetilo oko 130 tisuća posjetitelja.

Svoja izdanja na ovogodišnjem sajmu predstavljali su izlagači iz Hrvatske, Austrije, BiH, Crne Gore, Francuske, Italije, Kine, Nizozemske, Njemačke, Rusije, SAD-a, Slovenije te Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Na Interliberu je predstavljeno mnoštvo novih knjiga domaćih i inozemnih autora. Održavana su druženja i razgovori s književnicima, organizirane su čitaonice i radionice te dodjele književnih nagrada, aukcija starih knjiga, kvizovi te stručne susreti nakladnika, knjižara i knjižničara i okrugli stolovi te panel rasprave.

U sklopu edukativno-zabavnih programa za djecu organizirana su druženja sa znanstvenicima i zabava za najmlađe uz edukativne pokuse u školici "Znanstvenog kvarta", gdje su se učenici osnovnih i srednjih škola natjecali u kvizovima znanja, a održano je i Ekipno državno prvenstvo najboljih hrvatskih kvizaša.

Inteliber je bio uključen i u "Knjigodar", akciju darivanja knjiga školskim knjižnicama Hrvatske udruge školskih knjižničara, u kojoj se preko natječaja svake godine popunjava knjižni fond odabrane školske knjižnice, s ciljem podizanja svijesti o njihovoj važnosti za izgradnju društva znanja.

Ovogodišnji Interliber održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i gradonačelnika Grada Zagreba.