SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VEZANE TEME
 
PJESME
 
Zbirka pjesama Leonarda Cohena bit će objavljena 2018.
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 07.10.2017. - 13:22:51
NEW YORK - Posljednje pjesme kanadskog kantautora i književnika Leonarda Cohena koje je pjevač završio nekoliko dana prije smrti, bit će objavljene sljedeće godine, objavio je njegov nekadašnji menadžer.

Pod nazivom "The Flame" (Plamen) zbirka okuplja dosad neobjavljene pjesme Leonarda Cohena kao i tekstove u prozi, ilustracije i tekstove s tri posljednja albuma.

"Flame", koji je kanadski pjevač završio nekoliko dana prije svoje smrti 7. studenog prošle godine, "otkrivaju sav intenzitet njegovog unutarnjeg plamena", rekao je Robert Kory.

"Posljednjih mjeseci života Leonard je imao jedan cilj; završiti tu zbirku sastavljenu uglavnog od neobjavljenih pjesama i dijelova svojeg dnevnika", dodao je.

Knjiga će izaći u listopadu 2018.

Leonard Cohen umro je u dobi od 82 godine, nekoliko tjedana nakon izlaska albuma "You Want It Darker". Prije nego je postao kompozitor, Cohen je bio posvećen pisanju, pogotvo poezije.

Koncert u njegovu čast održat će se 6. studenoga u Montrealu, njegovom rodnom gradu, povodom obljetnice njegove smrti, u nazočnosti umjetnika među kojima će biti Sting i Elvis Costello kao i kanadski premijer Justin Trudeau.

 Medvescak