SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AUKCIJA
 
Zbirka Robina Williamsa na aukciji u listopadu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 22.07.2018. - 10:45:28
NEW YORK - Umjetnički radovi, memorabilije, osobni predmeti i drugo iz zbirke pokojnog glumca Robina Williamsa i njegove supruge Marshe naći će se na aukciji u listopadu, a dio prihoda ići će za projekte i ustanove koj su supružnici podržavali, najavila je aukcijska kuća Sotheby's.

Aukcija pod nazivom "Stvaranje pozornice" održat će se 4. listopada, objavio je Sotheby's, a na njoj će biti ponuđene vrijedne skuplture i djela suvremene umjetnosti uz osobnije predmete poput bicikla, ručnih satova i hollywoodskih memorabilija.

Oskarovac Williams, omiljen zbog svog humora, počinio je samoubojstvo u kolovozu 2014. u 64. godini života u njegovom domu u sjevernoj Kaliforniji.

Producentica Marsha Williams bila je njegova druga supruga, a razveli su se 2010. godine.

Među predmetima na aukciji su ogrtač škole Hogwarts, koji je Danile Radcliffe nosio u prvom "Harryju Potteru", procijenjene vrijednosti između 10.000 i 15.000 dolara i skulptura konja Deborah Butterfiled "Madrone (Cody)", procijenjena na 220.000 do 280.000 dolara.

Bit će ponuđeni i scenariji s autogramima, nagrade, rekviziti i kostimi povezani s Williamsovom karijerom, kao i namještaj i dekorativni predmeti iz njihovog doma.

Neke od najpoznatijih uloga Williams je ostvario u filmovima Dobro jutro, Vijetname, Društvo mrtvih pjesnika, Dobri Will Hunting i Tatica u u suknji.

Williams se objesio u svom domu, a autopsija je utvrdila da je bolovao od Lewy body demencije koja uzrokuje progresivno propadanje mentalnih sposobnosti.