SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KOŠARKA
 
Žižić ne želi igrati za reprezentaciju na EP-u
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 08.06.2017. - 15:07:37
ZAGRB - Ante Žižić, mladi centar Darušafake, ovih dana putuje za Boston. Celticsi polažu pravo na njegov angažman od prošlogodišnjeg drafta, stoga je prije odlaska u SAD morao riješiti svoj status u reprezentaciji koja se sprema za Eurobasket.

Na sastanak s izbornikom Acom Petrovićem Žižić je stigao s bratom Andrijom, sportskim direktorom Cibone. Zatražili su razumijevanje, tretman kakav su prošlog ljeta imali Ivica Zubac i Dragan Bender kada su kretale njihove NBA karijere. Drugim riječima, Žižić bi se ovo ljeto posvetio svojoj karijeri uz obećanje da će se svaki sljedeći put odazvati pozivu reprezentacije. Sljedećeg ljeta velikog natjecanja nema, pa bi Žižića u dresu Hrvatske mogli gledati 2019. godine u slučaju plasmana na SP, kada će napuniti 22 godine. Predsjednik HKS-a Stojko Vranković nije oduševljen.

"Žao mi je, a iz iskustva jako dobro znam da za igrače nema veće pozornice od igranja za reprezentaciju na velikom natjecanju", rekao je za Sportske novosti.

Aco Petrović očekivao je otkaze igrača iz vanjske linije, ali tu ima dovoljno opcija. Na popisu za poziciju centra su Darko Planinić, Miro Bilan, Luka Žorić, Ivan Buva i Ivica Zubac, koji s Lakersima još nije dogovorio nastup za reprezentaciju.

Dragan Bender dao je riječ da dolazi na okupljanje, ali odluku još nije potvrdio. Na poziciji krilnog centra, gdje je neprikosnoven Dario Šarić, Aco traži još jedno ime za turnir, a opcije su Bander, Šakić, Rudež, Perić i Zubčić. 22-godišnji Šarić će, uzgred rečeno, peto ljeto u nizu provesti s reprezentacijom, a u tom periodu odradio je četiri velika natjecanja u hrvatskom dresu...

Pripreme kreću 27. srpnja, a na Eurobasket ide 14 igrača.

 Medvescak