SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
FESTIVALI
 
Zoran Predin otvara Festival monodrame u Krapinskim Toplicama
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 06.10.2017. - 08:45:17
ZAGREB - U Krapinskim Toplicama će se i ove godine od 9. do 14. listopada održati Festival monodrame Monok@, na kojem će se u šest dana odigrati isto toliko predstava.

Festival otvara Zoran Predin, legendarni slovenski glazbenik, koji će premiejrno izvesti "Cabaret Predin", posebni glumačko-glazbeni program, pravi složenac glazbe, duhovitih komentara i anegdota.

- Sjajna monodrama koja slijedi je predstava "Govorite li hrvatski" u izvedbi Joška Ševe. Podatak da je izvedena preko 6oo puta dovoljno govori o njenoj vrijednosti.

Novu produkciju ove godine predstavlja monokomedija "Političar" autora Ladislava Prežigala u izvedbi Slavka Sobina popularnog televizijskog glumca koji se pokazao sjajan i na kazališnim daskama - kazao nam je izbornik programa Darko Putak.
Posljednja tri dana festivala izvođači su djeca naših poznatih glumaca Rene Medvešeka i Ljubomira Kerekeša, te glumice Jadranke Elezović.

Matko Elezović mlađi izvest će poznati tekst Matka Elezovića starijeg "Profesore dajte dva". Pavao Medvešek izvest će zanimljivo postavljenu predstavu "Izložak broj 49" u produkciji "Exita". Festival završava predstavom "Krtice" koju je napisao i u njoj igra Jan Kerekeš, a u režiji Ljubomira Kerekeša.