DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KONCERTI
 
Zoran Predin velikim gala koncertom u Lisinskome slavi 40 godina karijere
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 19.01.2019. - 09:23:20
ZAGREB - Istaknuti slovenski glazbenik Zoran Predin, jedan od najznačajnijih novovalnih kantautora, obilježit će 40 godina karijere 7. ožujka u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu velikim gala koncertom na kojemu će taj "ljubavnik iz ormara" izvesti program šansone, gypsy swinga i indie akustičnog rocka Lačnog Franza, uz iznenađenje iz 1980-ih, gošću Anju Rupel s pjesmama legendarnog Videosexa.

Novi aranžmani, zanimljivi i neočekivani gosti oduševit će nas i ovu večer u Lisinskom. Željezni repertoar Lačnog Franza, najljepši momenti nevjerojatne suradnje s dvostrukog albuma “Tragovi u sjeti” ispod prstiju vrhunskog pijanista Matije Dedića, toplina i razigranost gypsy swinga Damira Kukuruzovića, jednog od najboljih svjetskih django gitarista, i kao jubilarno iznenađenje na ovom zagrebačkom koncertu - uvijek zavodljiva Anja Rupel, poslije dugog vremena, s pjesmama legendarnog Videosexa. 

Zoranu Predinu, jednom od najznačajnijih slovenskih novovalnih kantautora, zbog njegove provokativnosti i crnohumornih tekstova čak i najveći nesimpatizeri priznaju duhovitu autorsku izvornost i iskričavu nekonvencionalnost. Najvećim komplimentom pak osobno smatra to što su ga proglasili novovalnim Arsenom Dedićem, uspoređujući ga s našim vrhunskim glazbenim virtuozom i pjesnikom s kojim je Zoran dugo godina prijateljevao i plodno surađivao.

U svojoj bogatoj umjetničkoj karijeri objavio je 39 autorskih albuma, 4 zbirke poezije i knjigu anegdota “Druga žena u haremu”. Skladao je glazbu za filmove i kazalište, iskušao se u raznim glazbenim stilovima i nastupao po cijelom svijetu, no kako sam kaže - najbolje tek dolazi.