SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OBEĆANJA
 
Zuckerberg obećao da će poduzeti sve da spriječi objave snimaka tragedija
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 18.04.2017. - 23:42:18
SAN FRANCISCO - Generalni direktor društvene mreže Facebook Mark Zuckerberg obećao je u utorak da će njegova tvrtka učiniti sve što može da spriječi ponavljanje tragedija poput ubojstva u Clevelandu koje je snimio sam počinitelj tijekom vikenda te objavio na toj društvenoj mreži.

"Pred nama je puno posla. Nastavljamo raditi sve što možemo kako bismo izbjegli taj tip tragedije," rekao je Zuckerberg na otvorenju godišnje konferencije za razvoj aplikacija koju organizira Facebook u San Joseu u Kaliforniji.

Robert Godwin Sr. je ubijen u nedjelju u državi Ohio dok se vraćao s uskrsnog doručka. Ubojica Steve Stephens (37), koji ga nije poznavao, snimio je njegovo ubojstvo i objavio istoga dana na Facebooku.

Facebook je precizirao da je blokirao Stephensov račun 23 minute nakon što je upozoren na sadržaj snimke i obećao je upotrebu novih alata za poboljšanje procedura upozorenja i sprečavanje da takav tip snimaka objave drugi korisnici. U priopćenju Facebooka stoji da se radi o "strašnom zločinu kojem nema mjesta na njihovim stranicama".