DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POSLOVI
 
Zvezda Arapima prodaje zemljište uz južnu tribinu stadiona
Autor/izvor: SEEbiz / Naše novine / Mondo
Datum objave: 20.08.2013. - 10:44:32
BEOGRAD - Prodajom parcele u svom vlasništvu, pored Južne tribine stadiona, Fudbalski klub Crvena zvezda namerava da reši dugogodišnje i višemilionske nagomilane dugove, pišu beogradske "Naše novine".
Ovaj list u izdanju od utorka osvanuo je sa senzacionalnom pričom prema kojoj su Arapi iz kompanije "Global capital advisors management" spremni da ulože ogromna sredstva u izgradnju modernih objekata na parceli od 16 hektara između Bulevara Oslobođenja, pomoćnih terena i samog stadiona.

U istom broju, "Naše novine" najavljuju promenu na čelu Crvene zvezde. Dragana Džajića na mestu predsednika kluba trebalo bi da zameni Dejan Stanković, pod pretpostavkom da bi Džajić otišao na mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Tu bi firma iz Emirata, gradila komercijalni prostor od 160.000 kvadrata, što znači da je - pišu "Naše" - nominalna vrednost Zvezdine zemlje 64 miliona evra.

Poslednji put kada se javno govorilo o tome, dug kluba bio je 42 miliona evra.

"Kvadrat poslovnog prostora na toj lokaciji vredi 2.000 evra, međutim Crvena zvezda može da računa samo na 20 odsto od te sume, jer gradnja tek predstoji. Dakle, 400 evra po kvadratu, a na tom zemljištu može da se napravi 160.000 kvadrata. Računica je jasna: Zvezda u startu može da dobije 64 miliona evra. Lokacija je sjajna i ima vanserijsku vrednost", kaže za list jedan od stručnjaka za vrednost nekretnina i placeva u Beogradu.

"Takođe, moram da naglasim da bi kvadrat bio skupkji da kojim slučajem zainteresovani partner hoće da gradi hotele".

"Naše novine" podsećaju da je kompanija iz Emirata početkom avgusta potpisala memorandum o saradnji s najvišim državnim funkcionerima Srbije koji podrazumeva milionska ulaganja u našu zemlju, a upravo u tom periodu vođeni su pregovori o strateškom partnerstvu s Crvenom zvezdom.
 Medvescak