SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
USPJESI
 
Zvizdan i u Kaliforniji
Autor/izvor: Jurica Ilić
Datum objave: 20.11.2015. - 11:37:20
ZAGREB - Lijepa vijest dolazi iz Los Angelesa od mojih dragih prijatelja i bračnog para, Matka Brljevića Malingera i dr Tihane Škaričić.
Matko je zagrebački redatelj nastanjen u LA-u, a oboje su zaslužni za organizaciju Kino Croatia, projekta kojem je svrha popularizacija hrvatske kinematografije i kulture u Kaliforniji, konkretno u Los Angelesu.

Lijepo je bilo vidjeti plakat filma "The High Sun", odnosno "Zvizdan" Dalibora Matanića, koji je hrvatski kandidat za najprestižniju filmsku nagradu Oscar. Kad bude u nedjelju 22. studenog prikazan u dvorani Aero theatre u Montana, Aveniji u Santa Monici, ispunit će baš sve preduvjete za konkurenciju u Oscarima. Iz Kina Croatia, plakatom i pozivnicom obavještavaju VIP posjetitelje da će uz hranu, vino, fritule i crveni tepih, nakon projekcije moći razgovarati s režiserom Daliborom Matanićem.

Čini nam se kako je riječ o predivnom događaju za cijelu hrvatsku koloniju u LA-u, kao i za sve ljude s prostora nekadašnje zajedničke države, koji redovito posjećuju takva događanja. Svima želimo uživanje u lijepoj ljubavnoj priči "Zvizdana"!