DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVITETI
 
Zwouk donosi kvalitetan i drugačiji zvuk (VIDEO)
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 06.01.2019. - 19:36:30
ZAGREB - Regionalna glazbena scena bogatija je za bend koji donosi kvalitetniji i drugačiji autorski izričaj.

Riječ je o grupi Zwouk čiji je idejni začetnik Ivica Vučko, pjevač i gitarist koji prve autorske korake bilježi s avangardnim beogradskim bendom “Psihopolis”. 

“Do kraja bola” novi je studijski album koji predstavlja presjek svega onoga što je proživio, iskusio i osjetio na svom životnom putu. 

Zwouk je svojevrsni nasljednik Psihopolisa, a deset autorskih pjesama s albuma “Do kraja bola” snimljene su u gradovima koji su obilježili Vučkov život - Parizu, Beogradu i Makarskoj. Čak dvanaest studijskih glazbenika, profesionalaca, ali prije svega prijatelja koje je upoznao na trima spomenutim lokacijama gostovali su na albumu i pridonijeli sjajnoj sintezi rocka, funka i art-popa. 

Osim standardnih gitara, bas gitare, bubnjeva, klavijatura i saksofona, na albumu možemo čuti i neuobičajene instrumente poput ouda, kavala i raznih udaraljki. Autor svih deset glazbenih brojeva je Ivica Vučko, a “Balkana”, “Ljubav”, “Do kraja bola” i “Mir” samo su neke od pjesama koje šalju poruke ljubavi, pomirenja i oprosta, promiču ljudske vrijednosti i izražavaju želju za stvaranjem nekog boljeg svijeta za mlađe generacije. 

- Album sam radio u svom kućnom studiju, a onda sam angažirao svoje prijatelje koji su odsvirali sve pjesme. Sa svakim od njih imam posebne priče - kaže Vučko koji je album posvetio svojoj kćeri.